HVAC Ekipmanı Satın Almak İçin En İyi Tavsiye




Düzgün çalışan bir HVAC sistemi eviniz için önemlidir. Pek çok insan, doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale, HVAC sistemlerinizi korumak için size ipuçları öğretecektir.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağı bilgilere sahip olmasını sağlar.


HVAC'niz sorunla karşılaşırsa, bir yükleniciyi aramadan önce evin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsan çok daha zor olacak.


Harici kondenser ünitelerini düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Sisteminizin aşırı ısınmasına neden olabilir.


Dış ünitenizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


HVAC'yi en az yılda bir kez servis ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Soğuyunca sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemi çalışır durumda tutabilir ve onarımlarda paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Enerji maliyetlerinden tasarruf etmek için programlayabileceğiniz programlanabilir bir termostat kurun. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecek. Bu yapılması kolay şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye yükselmesine asla izin vermeyin. Bir klima, evinizi adil bir zamanda ancak yaklaşık yirmi derece soğutabilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyisine göz atın. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olabilir.


Artık müşterilerin farklı hizmetlerle deneyimleri hakkında konuşmalarına olanak tanıyan epeyce site var. Bu, sizinle çalışmanız gerektiğini ve sizinle iyi çalışmayabilecek kişileri söyleyecektir.


Müteahhitler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhit aramak istiyorsunuz.


Parlak bir bariyer, HVAC'nizin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak harika bir cihazdır. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizin serinliği arasında dışarıda sıcakken bir bariyer görevi görür. Hatta tavan aralığını daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, onu engelleyen bir şey olabilir. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir tamirci çağırmadan önce kontrol edin.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu öğrendikten sonra, sizin iyiliğiniz için işi hızlı bir şekilde halletmeleri gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörü önemli ölçüde uzatacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu, evinizin rahat olmasını sağlamak için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, yaşam tarzınız nedeniyle enerji faturalarınızı düşürür.


Bu tür üniteler enerji açısından verimlidir ve verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Bu yönergeler ABD tarafından oluşturulmuştur Bunlara çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Evinizin en önemli parçalarından biri HVAC sistemidir. Yukarıdaki öneriler, HVAC sisteminizdeki pahalı onarımlardan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken onları takip etmek ve önlenebilir hasarlara çok fazla para harcamaktan kurtulabilirsiniz.


Daha fazla oku: dekoratif panel radyatör fiyatları

Comments