Hvac Hakkında Birçok Harika İpucu Sunan Bu Makaleye Göz Atın



Evinizi ısıtmak ve ısıtmak çok önemlidir. Bu nedenle HVAC sisteminiz sürekli olarak kontrol edilir ve düzgün çalıştığından emin olursunuz. İyi bakmazsanız, pahalı onarımlara ve rahatsız edici bir yaşam tarzına yol açabilir. HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlayacak bazı ipuçları aşağıda verilmiştir.


Birini tamir etmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yükleniciniz tamir etmesi için kiraladığınız süreci kolaylaştıracaktır.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteleriniz zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve bloke olursa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle bir kauçuk veya metal kapakla kapatılır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sistemin yıllarca çalışmaya devam etmesine yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu bakım, sisteminizin daha iyi çalışması anlamına gelir.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bunu fark ederseniz, evinizdeki termostatı sadece fana çevirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaşmalarına olanak tanıyan birkaç site var. Bu, ilgilendiğiniz ve kaçınmak istediğiniz kişileri bulmanın mükemmel bir yöntemidir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serinliği arasında bir bariyer görevi görecektir. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemi mi arıyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler, etkin bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. Biraz fazla küçük olmaktansa bir ünite satın almanız daha iyidir.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


HVAC üniteniz klik sesi çıkarıyorsa, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir teknisyeni aramadan önce buna dikkatlice bakın.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları kolayca teşhis edebilir. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra sorunları hızla çözerler.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyaç duyduğunuz işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans isteyin.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden fazla ücret almaya çalışacaklardır. Temel hususları kapsayan yazılı bir sözleşme bunun gerçekleşmesini önleyecektir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az olur. Bu basit kapak, kondansatörün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasını sağlar. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, evinizin rahat olmasını sağlamak için sisteminizin ne kadar BTU'ya ihtiyacı olduğunu belirleyecektir.


Artık evinizin HVAC sistemini sağlıklı tutmak için ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bakım çalışmalarınızın üstesinden geldiğinizden emin olun. İyi gittiğinden emin olmak için yukarıdaki bilgileri kullanın, böylece eve gitmez ve evinizin çok soğuk veya çok sıcak olduğunu fark etmezsiniz.


Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyat

Comments