Hvac Hakkında Harika Fikirler mi İstiyorsunuz? Buraya bak!

 


Muhtemelen HVAC sisteminiz bozulana kadar düşünmezsiniz. İyi bir HVAC sistemi bulmak zor olabilir. Bu makale doğru şirketi seçmenize yardımcı olacaktır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağından emin olmanıza yardımcı olur.


HVAC sistemiyle ilgili bazı problemleriniz varsa, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisini seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmemişlerse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden uzak bir yönde hedefleyin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış mekan kondansatörlerini gölgeli yerlere koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, enkaz açısından sık sık ve ilkbaharda tekrar kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu basit ipucu, sisteminizin uzun yıllar çalışır durumda kalmasına yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, soğuk aylarda da sıcak havayı korur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, bir evi kısa bir süre içinde yalnızca yirmi derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Evinizin iç sıcaklığı 100 Fahrenheit dereceye ulaşırsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul bir şekilde soğuyabilirsiniz. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Böyle bir durumda, termostatınızı yalnız fan ayarına çevirerek kompresörü devre dışı bırakın. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üreticinin web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Kaliteli bir HVAC satın almak istiyor musunuz? Birkaç önemli şeyi saklayabilirsin. Bir sisteme verilen derecelendirme, kapladıkları alana göre genellikle ne kadar derecelendirildiğini söyler. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, AC'nizin yapması gereken o kadar az iş olacaktır.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, onu engelleyen bir şey olabilir. Genellikle soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir teknisyeni çağırmadan önce kendinize bir bakın.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir şeyleri test etmesi için birini de kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, kare görüntüleri birbirine eklediğinizden emin olun.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlar. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis edecektir. Sorunun ne olduğunu öğrendikten sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Artık HVAC sistemleriyle ilgili bilginizi artırdınız. Sisteminizin onarılmasını istiyorsanız, aramanız gereken belirli şeyleri biliyorsunuz. Doğru sistemi ararken bu tavsiyeyi unutmayın.


Daha fazla oku: en ucuz kli̇ma

Comments