HVAC Yardımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Hakkında Emin Değil misiniz? Bu Makaleyi Okuyun!


Evinde bir HVAC sistemi olan herkes, uygun şekilde bakımının yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bilir. Kötü çalışan bir HVAC ünitesi, tüm yıl boyunca yalnızca size maliyete neden olur! Aşağıdaki ipuçları, HVAC bakımınıza özen göstermenize ve sonunda onu değiştirmeniz gerektiğinde ne yapmanız gerektiğini öğrenmenize yardımcı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce sistemin adını ve türünü öğrenin. Bu, yükleniciye onlara yardımcı olabilecek bilgileri vermenize izin verecektir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve bunları ve ünitenin kendisini yavaşça temizlemeye başlayın.


Yapraklar ve döküntüler sisteminize zarar verebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve eğer birikinti bu hava akışını engelliyorsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Lastik veya metal kapakla kaplı bağlantı noktalarını bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, kışın da sıcak havayı içeride tutar.


Evinizin tehlikeli derecede yüksek bir sıcaklığa yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi yalnızca 20 derece veya daha fazla soğutabildikleri için sınırlıdır. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunun olduğunu görürseniz, termostatınızı yalnızca fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. İyi bir deneyim yaşamış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu ayrıca hangi şirketlerden kaçınılması gerektiğini bilmenizi sağlar.


İnsanlara aldıkları hizmet hakkında yorum bırakma fırsatı veren birçok site var. Bu, birlikte çalışmak isteyeceğiniz ve çalışmayacağınız kişileri bulmanız için kullanışlıdır.


Yeni bir HVAC sistemi satın almak istiyor musunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıtabileceklerine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntılar tamir edildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir müteahhide para harcamadan önce bunu kendiniz kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Onları test etmek için bir profesyonel kiralayabilirsiniz.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türü konusunda deneyimli olduklarından emin olun.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Bazı müteahhitler, iş tamamlandıktan sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Kışın koruma için kondansatör ünitenizi örtün. Bu, ünitenizin kullanılmadığı zamanlarda korunmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Bu bilgiler, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Bu tür birimler, verimlilik için belirlenmiş katı kurallara uygundur. Kurallar EPA tarafından belirlenir. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme ile ilgili bu makaleyi okuduktan sonra, işlerin uzun vadede iyi işlemesini sağlamak için ne yapmanız gerektiğini artık tam olarak anladınız. Düzenli bakımın yapılması çok önemlidir, aksi takdirde yolun sonunda onarımlar için çok miktarda parayı ve normal enerji faturalarından daha yüksek parayı ayırmaya bakarsınız. Bu önerileri yer imlerine ekleyin ve gerektiğinde bunlara geri dönün.


Daha fazla oku: eca kalorifer peteği fiyatları

Comments