Ülkede HVAC İçin Bol Fikirler



Bu makale konuya aşina olmak isteyenlere yardımcı olabilir.


HVAC'nizde sorun yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenici, sisteminiz hakkında doğru bilgi olmadan size doğru bir fiyat sağlamak için zorlanacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntılarınızdaki kondansatörü temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ünitenize neden olabilir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının, bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal bir kapak olduğunu fark edeceksiniz. Hafif, deterjansız bir SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


HVAC sistemini en az yılda bir kez servis ettirin. Bu sonbaharda ve yine ilkbaharda gerçekleşmelidir.


Soğuduktan sonra sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onarım maliyeti olmadan sisteminizin yıllar boyunca iyi çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında ısınan havanın içeride tutulmasına da yardımcı olur.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için programlanabilir bir termostat kurun. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Bakım ziyareti sırasında, servis görevlisi ünitenin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu basit görevler, sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Zaman ve paraya değip değmeyeceklerine karar vermek için kullanabileceğiniz kanıtlanmış geçmiş performansa sahip şirketler. Uzun bir geçmişi kiralamak daha risklidir.


Müteahhit tavsiyeleri için arkadaşlarınıza ve güvenin. Harika bir hizmet almış insanlar genellikle müteahhitlerinden bahsetmeye isteklidirler. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Kontrol edebileceğiniz çok sayıda harika site var. Bu, birlikte iyi iş çıkaran ve fakir olan müteahhitleri bulmanın iyi bir yoludur.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirmelisiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az bir avuç müteahhitten fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evin içinde daha az ısı, AC'nizin yapması gereken daha az iş olacaktır.


HVAC ünitesi bir klik sesi çıkarırsa, hemen tıkanmaları arayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir teknisyeni aramadan önce ona bakın.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. Genelde, oda alanının fit karesi başına 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odanın soğutulması gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


Ne yaptığını bilen ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamayacaktır. Teşhisten sonra, geri almaları ve düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara doğru yönlendirilmediğinden emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bu, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin kaç BTU'ya ihtiyaç duyduğunu size söyleyecektir.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu endişe verici yüzde, enerji faturanızın yaklaşık dörtte birinden sorumludur. Kanalları kendiniz tamir etmek kolay ve ucuzdur ve elektrik için ödediğiniz miktarda gözle görülür bir değişiklik göreceksiniz.


Soğuk havalarda kondansatörün uygun şekilde bakımı yapılması gerekir. Üstüne bir kapak koymayı deneyin.


Doğru bilgiye sahipseniz, HVAC alanında ilerleyebilirsiniz. Bilmeniz gerekenleri öğrenmenize yetecek kadar zaman ayırmak her zaman iyidir. Bu önemli kararları vermenize yardımcı olması için yukarıdaki kılavuzu kullanın.


Daha fazla oku: eca şofben fiyatları

Comments