Ülkede HVAC İçin Bol Fikirler



Evinizin düzgün bir şekilde ısıtılma veya soğutulma şekli. Bu nedenle HVAC sisteminiz sürekli olarak kontrol edilir ve düzgün çalıştığından emin olursunuz. Uygun şekilde bakım yapmazsanız, yaşam koşullarınız kötüleşirken onarım maliyetleriniz artabilir. İşte başlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yükleniciye ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi vermenizi sağlayacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Düzenli olarak harici kondenser ünitelerindeki kalıntıları düzenli olarak temizlediğinizden emin olun. Rüzgarlı veya yağmurlu havanın hemen ardından olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini ve bunun sisteminizi mahvedebileceğini asla bilemezsiniz. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde HVAC sisteminiz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın içine hava girebilmesi için herhangi bir engel olmamalıdır ve tıkanırsa sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakla kapatarak bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda iki kez kontrol ettirin. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'yi belirlemek için farklı referansları kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerini arayın. Bunları önceden yapmak, daha iyi bir karar vermenizi sağlayacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Uzun bir geçmişi olmayan birini işe almak her zaman risklidir.


Saygın bir HVAC ünitesi için tavsiye almak için aileniz ve arkadaşlarınızla konuşun Geçmişte kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu konuda bildikleri bilgileri paylaşmayı severler. Bu aynı zamanda şirket adlarından uzak durmanın harika bir yoludur.


Evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, klimanızı o kadar az kez kullanmanız gerekir.


HVAC üniteniz tıklıyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir teknisyeni çağırmadan önce kendinize bir bakın.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bir profesyonel bazen pencereleri test edebilir ve çoğu zaman test ücretsizdir.


İyi çalışan HVAC sisteminizdeki hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin en iyi durumda kalmasını sağlamak için atabileceğiniz en kolay adımdır.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman zamanında olmasını sağlayacaktır. Teknisyenler ayrıca sorunu hızlı bir şekilde nasıl bulacaklarını da bileceklerdir. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, ellerinden geldiğince hızlı bir şekilde düzeltebilmeleri gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi işler tamamlandıktan sonra sizden fazla ücret almaya çalışır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kondansatörünüzün ömrünü uzatacaktır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Bu, yeni sistemin kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Bu tür üniteler enerji açısından verimlidir ve katı verimlilik yönergelerini karşılar. Bu yönergeler ABD tarafından belirlenmiştir Bunlara çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, önemli miktarda para biriktirmenize yardımcı olabilir.


Artık bu HVAC ünitesinin sorunsuz çalışmasını nasıl sağlayacağınıza dair daha iyi bir fikriniz olmalı. Her şeyin üstünde kalmalısın! İyi durumda tutmak için önceki tavsiyelere uyun ve bir gün döndüğünüzde evinizi çok soğuk veya çok sıcak bulmama olasılığınızı azaltın.


Daha fazla oku: en ucuz kalorifer petek fiyatları

Comments