Mücadele Yok - HVAC Başarısı Sizin!



HVAC hizmeti ve sözleşmesi, pek çok kişinin aşina olduğu bir şey değildir. Bu, beklenmedik bir acil durum meydana geldiğinde sorunlara neden olabilir.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yüklenicinize bu bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir yüklenici, sisteminize bakmadan size telefonla bir tahmin sağlamak için zorlanacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı kapatın, bıçakları çıkarın ve üniteyle birlikte nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını üniteden farklı bir yönde hedefleyin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında, dış HVAC üniteniz zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sorunlarla uğraşmanız gerekecektir.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


Isıtma ve soğutma sisteminize yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Çift bölmeler için tek bölmeli pencereleri değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki aynı zamanda kış aylarında sıcak havayı içeride tutmaya yardımcı olur.


Üniteye bakım yapmak için ziyaret ettiklerinde motorları inceleyecekler, motor incelenecek, hareketli parçalar iyice yağlanacak ve gerekirse freon seviyesi ayarlanacak. Bu birkaç basit şey, sisteminizin performansını artıracaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'ye bakın ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bunların hepsini yapmak, daha iyi bir karar vermenize yardımcı olabilir.


Yüklenici tavsiyeleri için tanıdığınız kişilere ve ilişkilerinize sorun. Geçmişte kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu konuda bildikleri bilgileri paylaşmayı severler. Ayrıca, hangi şirketlerin iş için sözleşmeli olmaması gerektiğini öğrenmenin de iyi bir yoludur.


İnsanlara servisler tarafından tedavi gördükleri hizmet hakkında yorum bırakma fırsatı veren çok sayıda harika site var. Bu, çalışacak müteahhitler ve fakir olanlar bulmanın harika bir yoludur.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız çok para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak isteyebilirsiniz.


Tavan aranızda parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekir. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Daha küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntılar giderildikten sonra, elde edilecek tasarruf, uğraşmaya değenden daha fazla olacaktır.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Eviniz ne kadar soğuksa, klimanızın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işte deneyimli olduklarından emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans isteyin.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuzda yanlarında olmalıdırlar.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, uzun süre dayanmasına izin verecektir. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu, yeni sistemin kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Energy Star ekipman ve ekipmanını kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu, EPA tarafından gerekli kılınmasını sağlayacaktır. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Hiç kimse HVAC sorunlarıyla uğraşmaktan hoşlanmaz. Kendinizi konu hakkında önceden eğitirseniz, bu süreç daha az travmatik olacaktır. Bu püf noktaları ve ipuçlarını elinizin altında bulundurmak, bir ev sahibinin herhangi bir HVAC sorununu uygun maliyetle ve hızlı bir şekilde çözmesine yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku: en kaliteli klima

Comments